2023-10-31

Moderaterna: “Bättre ekonomistyrning med en projektkatalog”

Under tisdagens kommunstyrelsesammanträde lade Moderaterna ett initiativärende om att införa en projektkatalog för alla kommunens planerade, pågående eller återkommande projekt. 

Efter upprättandet av projektkatalogen ska kommunstyrelsen, enligt förslaget, bedöma vilka projekt som stödjer kärnverksamheten, som skola, vård och omsorg. Sedan därefter besluta om vilka av de projekt som inte stödjer kärnverksamheten som ska avslutas eller läggas ned.

Citat
  • ”Kommunens skuldberg ökar och Gävles ekonomi blir allt sämre. Då måste Gävle kommun få kontroll över vilka kostnadsdrivande projekt som pågår. Framförallt med syftet att kunna ta bort det som inte anses stödja kärnverksamheten”, säger William Elofsson (M). 

  • ”Vi moderater påminner majoritetspolitikerna gång på gång om vikten av att satsa på den kommunala kärnverksamheten såsom skola, vård och omsorg. Vi hör ju kommunstyrelsens ordförande Åsa Wiklund Lång oja sig över det ekonomiska läget, och därför borde det inte vara kontroversiellt att se över vilka projekt vi ska satsa på, och vilka vi ska lägga ned”, säger William Elofsson (M).
För mer information

William Elofsson (M), kommunalråd i opposition / kommunstyrelsens andre vice ordförande

072-222 88 28

Victor Siljevik, politisk sekreterare Moderaterna Gävle kommun

victor.siljevik@moderaterna.se / 073-873 28 94

Ta ställning och dela artikeln