2023-10-24

Moderaterna: ”Beklagligt att majoriteten fortsätter skära ner i skolan”

Majoritetsstyret presenterar i veckan sitt budgetförslag för 2024. Där föreslås bland annat nedskärningar i utbildningsnämndens budget med närmare 30 miljoner kronor nästa år. Under hela planeringsperioden planerar majoriteten i Gävle att skära ner på skolan med totalt 111,8 miljoner kronor.  

Citat
  • ”Det finns mycket att skära ner i kommunens verksamhet som inte är kärnverksamhet, men att man väljer att inrätta sparkrav på just skolan är anmärkningsvärt. Det är redan idag för få elever i Gävle kommun som klarar skolan, och nu ska nedskärningarna fortsätta. De långsiktiga konsekvenserna är svåröverblickbara”, säger William Elofsson (M). 

  • ”Skolan är en viktig nyckel i det förebyggande arbetet för att bland annat motverka kriminalitet bland unga. Så allt som sägs om vikten av förebyggande trygghetsåtgärder från Socialdemokraterna är tydligen mest tomt snack. Det är djupt beklagligt att majoriteten fortsätter att skära ner i skolan”, säger William Elofsson (M). 

  • ”I vårt budgetförslag som vi ska presentera kommande veckor så kommer vi att freda skolan från dessa sparkrav. Kommunpolitiker måste ha förmågan att arbeta långsiktigt, att sätta hårt mot en skola som redan har det tufft är inte annat än kortsiktigt”, säger William Elofsson (M).

För mer information

William Elofsson (M), kommunalråd i opposition Gävle kommun

072-222 88 28

Victor Siljevik, politisk sekreterare Moderaterna Gävle kommun

victor.siljevik@moderaterna.se / 073-873 28 94

Ta ställning och dela artikeln