2024-02-16

Moderaterna: ”Oansvarigt att skära ner i Gävlebornas välfärd”

På torsdagen höll den politiska majoriteten i Gävle kommun en presskonferens där det lanserades ett besparingspaket inom välfärden. Planen innebär nedskärningar med 180 miljoner kronor och rör bland annat anhörigstödet, vuxenutbildningen och socialtjänsten.

Moderaterna är kritiska till prioriteringen av Gävlebornas skattepengar. 

Citat
  • ”Den gyllene gökungen, även kallat Agnes kulturhus, var vi moderater tydliga kring skulle skena iväg i kostnader. Denna vecka har vi sett konsekvenserna av majoritetens oansvariga politik. Inom Socialnämnden vill man nu alltså spara in på HVB-placeringar och det verkar inte finnas en plan på hur. Var ska dessa unga med vårdbehov ta vägen?”, säger Eva Marja Andersson (M). 

  • ”I Moderaternas budgetförslag tog vi bort effektiviseringskravet på Omvårdnadsnämnden. Nu, precis som jag fruktat, kommer ytterligare nedskärningar som drabbar våra äldre och sjuka, men särskilt deras anhöriga”, säger Anders Jansson Gladh (M).

  • ”Det underlag som tagits fram är förvisso offensivt, men jag känner att det saknas substans i de beskrivningar som presenteras i förslagen. Jag har svårt att se konkret hur det slår och efterlyser därför en bättre konsekvensbeskrivning. Just nu kan man bara tolka det som att 18 viktiga tjänster inom vuxenutbildningen försvinner”, säger Peter Johansson (M).
För mer information

Eva Marja Andersson (M), andre vice ordförande Socialnämnden i Gävle kommun

070-545 67 85

Anders Jansson Gladh (M), andre vice ordförande Omvårdnadsnämnden i Gävle kommun

072-963 30 88

Peter Johansson (M), andre vice ordförande Arbetsmarknads- och funktionsrättsnämnden i Gävle kommun

073-332 10 89

Victor Siljevik, politisk sekreterare Moderaterna Gävle kommun

victor.siljevik@moderaterna.se / 073-873 28 94

Ta ställning och dela artikeln