2023-09-20

Moderaterna: ”Sluta fika och börja jobba”

Onsdagen 20 september släppte Svenskt Näringsliv sin årliga ranking i kommuners näringslivsklimat. I år visade sig Gävle kommun vara på 266 plats, i princip samma plats som i fjol, 271.

Läs hela rankingen på Svenskt Näringslivs hemsida här: https://www.foretagsklimat.se/gavle/ranking

Citat

  • ”Samma urusla resultat som de senaste åren. Jag är tyvärr inte alls förvånad över resultatet. Vi har fått många indikationer på att företagsklimatet inte förbättras, exempelvis vid Svenskt Näringslivs enkätundersökningsresultat i våras där Gävle kommun hade stagnerat när resten av landets näringslivsklimat gått i en positiv riktning. Därtill uteblir den näringslivsvänliga politiken”, säger William Elofsson (M), kommunalråd i opposition i Gävle kommun. 

  • ”Jag möter dagligen företagare i Gävle som beskriver ett starkt missnöje med kommunledningens handlingskraft i näringslivsfrågor och tyvärr upplever jag detsamma även på de politiska mötena. Företagsbesök och dialoger är inget fel i sig, men när inte fikastunden överförs till politisk handling har vi politiker bara stulit tid från företagarna. Det är dags att sluta fika och börja jobba”, säger William Elofsson.

  • ”Vi moderater lägger ofta förslag som kan ha en positiv inverkan på Gävles företagsklimat, men dessa viftas tyvärr ofta bort av den styrande majoriteten. Titta bara på handlingarna inför måndagens kommunfullmäktige, chockhöjningar av avgifter för företag föreslås”, säger William Elofsson.
För mer information

William Elofsson (M), kommunalråd i opposition Gävle kommun

072-222 88 28

Victor Siljevik, politisk sekreterare Moderaterna Gävle kommun

victor.siljevik@moderaterna.se / 073-873 28 94

Ta ställning och dela artikeln