2023-10-17

Pressmeddelande: Gävle kommun tappar 13 placeringar i småföretagarmätning

Tisdag 17 oktober släppte Småföretagarnas Riksförbund sin ranking i kommuners småföretagsklimat, Småföretagarindex, för fjärde året i rad. I år visade sig Gävle vara på plats 176, ett fall från plats 163 i fjol.

Läs hela rankingen på Småföretagarnas Riksförbunds hemsida här: https://smaforetagarna.se/smaforetagarindex-2023-rapport/

Citat
  • ”Jag är tyvärr inte alls förvånad över resultatet. Vi har fått många indikationer på att företagsklimatet inte förbättras för kommunens småföretagare, exempelvis i Svenskt Näringslivs näringslivsranking som släpptes för några veckor sedan Gävle hade stagnerat på en katastrofal nivå”, säger William Elofsson (M).

  • ”Jag möter dagligen småföretagare i Gävle som beskriver ett starkt missnöje med kommunledningens handlingskraft i näringslivsfrågor. För visst finns det bra mål i näringslivsprogrammet, men om man inte gör verklighet av det genom politiska beslut blir det inte annat än tomma löften”, säger William Elofsson (M).

  • ”Vi moderater lägger fram skarpa förslag på kommunstyrelsens och nämndernas bord. Tyvärr är det sällan som Samling för Gävles partier väljer att rösta för våra förslag. Nu senast röstade de för en chockhöjning av avfallstaxan för företag”, säger William Elofsson (M).
För mer information

William Elofsson (M), kommunalråd i opposition Gävle kommun

072-222 88 28

Victor Siljevik, politisk sekreterare Moderaterna Gävle kommun

victor.siljevik@moderaterna.se / 073-873 28 94

Ta ställning och dela artikeln