2023-05-29

Pressmeddelande: William Elofsson och Adam Rydstedt föreslås vara Gävleborgs läns kandidater till Europaparlamentsvalet 2024

Nomineringskommittén har nu presenterat sitt förslag till lista för Europaparlamentsvalet 2024. William Elofsson och Adam Rydstedt föreslås vara Gävleborgs kandidater på listan.

Om drygt ett år är det val till Europaparlamentet och nu har Moderaternas nomineringskommitté lagt fram sitt förslag på kandidater. Från Gävleborg föreslås William Elofsson på plats 17 och Adam Rydstedt på plats 19. William Elofsson är från Gävle kommun och är kommunalråd i opposition. 

Det känns väldigt hedrande att nomineringskommittén har föreslagit mig till valsedeln till Europaparlamentet. Mycket av den politik som påverkar kommuner som Gävle kommer från EU. Därför behövs röster från Gävleborg i Bryssel. En fråga jag vill driva är att ändra fågeldirektivet så att jägarna kan se till att den invasiva, skadefågeln skarven slutar härja i vårt län, säger William Elofsson. 

Adam Rydstedt är från Hudiksvall och är kommunalråd.

Jag är glad och hedrad över att återigen bli föreslagen som kandidat inför Europaparlamentsvalet 2024. Sverige och Europa står inför mängder av utmaningar nu och framöver. Vi behöver ett starkt moderatlag i Bryssel som kan fatta kloka och väl avvägda beslut som är för Sveriges bästa, säger Adam Rydstedt.

Nomineringskommittén har under flera månader samlat in nomineringar, hållit intervjuer och nu slutligen presenterat deras förslag på lista till Europaparlamentsvalet. 

Vi har föreslagit en lista med personer som har förmåga att i parlamentet fokusera på det som är gemensamt, marknadsekonomisk reformpolitik, fri handel, en digitalisering som gör Europa ledande, en klimatpolitik som bygger på utveckling och en migrations- och rättspolitik som ger stabilitet och säkerhet, säger nomineringskommitténs ordförande Gunnar Hökmark.

Det stundande valet är ett viktigt val och Moderaterna är redo och väl förberedda för att fortsätta arbeta för ett säkrare, grönare och friare Europa. Listan fastställs slutligt i samband med Moderaternas partistämma i Umeå i oktober i år.

Jag vill börja med att tacka Gunnar Hökmark och nomineringskommittén för deras gedigna arbete i den här processen. Jag ser fram emot att ta på mig kampanjjackan och genomföra valrörelse igen med moderater runt om landet, säger Karin Enström, partisekreterare.

För mer information

William Elofsson (M), kommunalråd i opposition Gävle kommun

072-222 88 28

Adam Rydstedt (M), kommunalråd Hudiksvalls kommun

072-455 07 66

Ta ställning och dela artikeln